Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2009

.............

sebenarnyer tak terniat pun... langsung tak terlintas..... tapi takk tau kenapa tetiba je tevoice up.. tapi itupun lepas di tanya... so kita tanya balik.. pastu dia jawab soklan kita.. pastu kita tanya kenapa jadik cam tu.. pastu dia jelas.. kita plak suarakan kenapa jadik cam tu.. pastu dia kata tahla... pastu kita kata tak palah... biarkan... tapi kita pun sampai la ni macam masih mencari dalam kesamaran kenapa jadik cam tu.. kita tak suka jadik macam ni. kita suka macam dolu dolu... hmm... bencik tau... tapi kita slalu doakan dia sumer bahagia.. kita bahagia... tapi kadang kita suka jugak macam ni, tapi kita rasa macam pelik la pulak kalau jadik macam ni sbb kita nak dia tau dia tu mmg tak boleh.. dia jugak pun sama jugak. dia mmg kena tau... tapi sumanyer ako mmg tak sengaja.. tapi kalau dah tau oklah so kita pun tak perlu tertanya tanya lagik.. :)

oh ya...

gambar permintaan khas dari ako, paksa camera man amik masa ari TU...

apsal malas sangat nak update blog ni

adushhhh... lama rasanyer tak update blog. N ako tak tau kenapa ako malas sangat nak update.... masa tak ada? mungkin gak kkot.... modal tak ada... rasanyer macam banyak je nak tulih... cumanyer ako rasa macam kalau boleh ako rakam je sora n dia taip sendirikan lagi best. banyak yg ako nak citer.... pertama, kelahiran anak buah ako... lelaki lagik. Selamat datang ye Muhamad Aqil Harraz... maklang mendoakan Harraz membesar dengan sempurna ye.... mak lang tak sabar nak balik kampung nak tengok Harraz... Harraz lagi hmmm.... 17 october 2009.. jahatka maklang tak sambut kan... bukan maklang tak welcom Harraz tp masalahnyer maklang tak suka update citer kalau tak ada gambar..... nanti maklang balik kg maklang amik gambar banyak2 ye... amik gambar ngan abang azim, kaklong aina, kakngah anis, kakak ilya... maklang pun sama.... kedua, walau ako dah tulih dalam entry yg lepas, tapi ako nak ucapkan sekali lagi... tahniah untuk cikna.. Alhamdulillah dengan jayanyer menjadi tunanga

SELAMAT BERTUNANG UNTUK MU

tiada kata seseindah nyer

manusia dan manusia lain

apa perasaan kalian sekiranya ada segolongan manusia yang sedang berborak, berborak yang sakan dan kemudian menyentuh perihal "manusia yang lain" dan kemudian ada di kalangan manusia tersebut memandang anda kerana anda juga tergolong dalam golongan 'manusia yang lain" yang di perbualkan. oooo.... mungkin anda ini tidak tekun membuat kerja sehingga masih boleh terdengar perbualan manusia manusia itu.... atau adakah manusia itu berborak terlalu sakan sampai anda tidak mampu menidakkan gema suara mereka dari menerobos masuk ke gegendang telinga anda.

tersentuhh rasa

balik dari keja sampai ke lrt wangsa maju dalam jam 7pm lebih sikit... sementara tunggu kanda datang terkesan ako dengan satu famili ni. Si isteri dan si anak menunggu di bawah tangga... tetiba si anak yang dalam usia 2 tahun melompat lompat... bapak balik bapak balik.. ye ye... bapak balik... ako pandang atas.. nampak kaki je... perlahan2 susur turun tangga... sampai je bawah, si bapak melipatkan tongkat.... oooo.... mereka yang kurang daya penglihatan.... tongkat di lipat dan terus di masukkan dalam beg... dan si kecil siap berdiri di depan bapaknyer.... dalam ketidak upayaan melihat, meraba bapaknyer mencari anak, anak memang dah siap mendepangkan tangan dan di dukung... alaaaaa so sweet..... ako sayu masa tu... bukan takat sayu... air mata ako da bergenang... betapa ALLAH memberikan kekurangan padanya tapi masih punya banyak keistimewaan.... si bapak terus mendukung dan berjalan menuju ke rumah ako rasa, sambil di pimpim si isteri yang jugak dari kalangan OKU.. tapi bukan

situasi ari ni.. : P

isnin... huhhuhuhu malas giler ako nak bangun pagi ni... ako kunci jam dari jam 5.20am sampai tepat jam 6am ako baru bangun... ya Allah.. tak taulah kenapa... maybe sbb semalam mengemas kain2 yang lama sangat rasanyer tak lipat.. bila dah lipat ilya kata "mama, dah luas bilik ni kan mama" perghhhhhhhhh rasa nak kentut darah ako dengar.. hahaahaahah... ye ilya... mama keja, babah rajin sangat basuh kain.. tapi tak nak tolong lipat.... ni lah jadinyer... Alhamdulillah dah settle... n pagi ni macam happy je bukak drawer amik baju i;ya untuk bawak ke nursery.. tak la macam slalu tu.... tima kasih untuk diri sendiri.... babah, sebagai reward bagilah saya sepotong kek yanga da tulih atas kek tu saya boleh macam yang cik adik ni wish lepas majlis dia.. hehehehe.. boleh kan bang... bila dah rasa teringin sangat macam ari sabtu tu, akhirnyer ako mengalah pada nafsu ni... ako gagahkan diri jugak buat triffle. Buat dia tak susah dalam 1/2 jam dah siap.. tapi kena tunggu dalma 1/2jam