Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2009

tenang rasa

semalam ako bercuti... merehatkan diri.. ye ke rehat?? rasanyer lagik letih dok kat umah kalau nak compare dok wat keja kat opis... pagi bangun, si ilya dok tdo lagik.. best la tu tak yah g taska... pastu masak nasik goreng.. layan2 dia yang perangainyer dah lorat macam p ramlee... nak tergelak pun ada... suh cari stoking pun macam macam penerangan dia... hahahhaha.. tapi lastnyer tak jumpa pun dalam bilik tu... alaa.. sebenarnyer masuk pun tak dalam bilik.. tengok dari pintu bilik je, mana nak nampaknyer... akal banyak tu... aritu ilya main bedak... habis la bedak yang ada setengah botol tu... mama n babah dia dok sibuk layan citer jangan pandang blakang... tengok-tengok dalam bilik, penuh atas tilam... dah berkepuk kepuk bedak... petang tu lepas je mandikan dia, aku suh dia bergolek-golek atas tilam tu... tepuk-tepuk sapu kat ketiak sumer... sronoknyer dia.. kuar bilik memutih satu badan.. sampai rambut pun putih... pakcu dia tanya kenapa, aku kata tak baik membazir.. heheheh.. ma

aku atau dia

pada ketika ini, ketika ini, ako terpaksa memilih... sama ada dia atau ako... n memang tanggungjawab ako, dan ako pasti jawapannyer pasti ako... sebenarnyer pun ako tak ada pilihan pun, dan ako tak mahu dia menjadi kos lepasnyer... pada saat ini teori ekonomi dah tak berfungsi sebagaimana sepatutnya.. ako tak ada apa apa tawaran, ako tak punya apa apa pilihan... ako redha... moga dia miliki apa yang di impikan ako turut tumpang gembira... dia.. dia darah daging ako... Mana mungkin ako korbankan dia, darah daging ako, ako ulang darah daging ako... ... biar ako menjadi lilin... insyaallah ako tenang

dia marah... marah sangat

enter terakhir arini... ye ako nampak dia marah sbb dia dekat dengan ako... skang dia tak nak bercakap, tak nak pandang pun ako...marah sangat dia... tapi kalau ako jadik dia pun ako pun marah jugak.. ako pun akan tukar jadik naga.. biar kuar api dari mulut n terus bakar 'perempuan' tu.. apalah daya kita kan.. asyik raup apa yang ada... do, dia.... sabar ok....

detik dan waktu

Bukan sesaja ako letak gambar ako n teman-teman, tp sila buat tak nampak mereka cuma yang baju purple berbungalah yang ako ceritakan di bawah ni.. oh ye... salam... ako nak ucap selamat untuk kakak kat opis ako nih... Minggu depan dah start bercuti, kira ni ari akhir dia berkerja sebelum menjadi ibu untuk kali ke tiga... sumer kerja dah di agih2kan sama rata supaya tak ada terbit rasa cemburu dan iri hati.. masing-masing mendapat bahagian yang sepatut nyer (heheheh walaupun kalau compare ako ngan king, dia lagik banyak dapat). So, ako doakan semoga kakak ni selamat melahirkan anak tanpa sebarang apa-apa yang bermasalah, juga di kurniakan baby yang comey.. semestilah macam ako kan.. ingat kak maz.. comeydan bermata bulat... hehehehe... nama dah standby cuma nak tunggu di tabalkan je.. Ok kak maz.. al the best for your and jangancemas ok... tarik nafas panjang-panjang and pengsan.. nanti tengok baby dah ada sebelah... psttttt.. sayang kuar ye.. tengok dunia... be a good baby

lega

arini.. rasa lega.. meeting tak lama sbb confirm target di penuhi setelah sedaya upaya mereka yang berwajib membuat kerja.. ako pun sama.. Kiranyer, bos n kitorang sumer boleh berlagu riang.. Arini kat sini ujan lebat sangat.. tp nasib dah berenti, kalau tak tak taulah jem macam mana jalan nih.. oklah ako nak balik dulu.. ako cadang nak buat roti arini.. kalau jadik ako bawak ke sini.....

cyber cafe

Refer to pic above.. Ako letih.... hahahha bukan letih wat keja.. tapi letih dok mengadap pc.. n jawap tepon... tak leh nak wat keja... SYSTEM PROBLEM.. dari semalam petang sampai arini ni... ni dah jam brapa masih tak ok... n kata salah seorang yang berpangkat jugak kat opis ni.. besok akan ok.. but not sure jam brapa... Alaaa... ni yang membuatkan semangat ako nak ke opis esok amatlah rendahnyer... kat luar gelap... guruh pun cam dah mula bersuara.. kalau manja2 tu kira oklah ye... tapi takutlah plak lepas ni garang la plak... Ohh.. ye apa plak pasalnyer ako letak tajuk cam tu... yelah.. sumer system kat sini bersaudara dan saudara mereka amat rapat... so kalau satu sakit sumer akan berjangkit... dan rebah... aduihaiii.... Jadi cuma yang beradik tiri dengan system je yang akan ok.. siapa itu ? jawab.. jawab... jawab... Hah pandai pun... jawapannyer internet... Makanyer dalam seharian ini membaca blog, tengok resepi, telan2 airliur tengok resepi... print resepi.. tapi satu

Dear ilya ismail...

Salam... Masa kakak terima sms Yaa.. alahhh.. kakak jadi rindu sangat.. rindu sgt kat abah, kat adik, suraya,baby azim, baby dhini, makngah dan sumerlah termasuk ayam itik and pokok betik kat depan umah tu... Tapi tulah... kakak tengah mencongak-congak waktu yang paling sesuai untuk balik ke kampung... Bulan march atau Mei...yg mana satu ye... Kalau tak tertahan rindu mungkin akan pulang jugak pada bulan march ni. Bukan Yaa je yang melalukan rindu pada kakak kat sini.. tapi kak yong pun dah antar sms, tanya bila nak balik ke kampung.. Aduihhh.. ramai yg merindu ni yang lagik rasa nak balik sangat... Suraya pun pernah mengiramakan lagu yang sama.. tanya bila kakak nak pulang ke kampung... katanyer rindu sangat pada baby ilya.. ye sabar.. kakak sekeluarga pasti akan sampai ke kampung... Rindu pada Ayahanda sarat sangat... kalau di tambah dengan rasa rindu pada semua di kampung rasanyer tak termampu hati ni nak gendong.. Baru sekejapan tadi, wanco bisik di corong telefon.. nanti ka